Sunday, December 11, 2016

IFI6104 Veebisaidi nõuded 3.

Hea teada

Esmalt alustaks vajadusega, kas tal on oma server olemas, või on vaja privaatset lahendust raudvarast alustades või piisab ka virtuaalserverist.
Teiseks oleks eeldatav kasutajatehulk koos serveripoolse võimekuse vajadusega.
Kolmandaks veebisaidi lahendus ja vajadused.
Neljandaks ajaline kulg, mis on tähtajad.
 Üldjoontes tuleb kaardistada kliendiga kogu tee kokkusaamisest kuni lõpplahenduse kätte andmiseni. Mis eeldab, et juba hinnapakkumise koostamiseni kulub mitmeid tunde aega. Seda siis nii enda kui ka kliendi poolt. Eeldus oleks pakkuda töid tükitööna, kui on olemas stamp lahendused mida on võimalik kasutada, aga kui on tegu eritegevusega, mida tuleb ise luua, siis ei saa kuidagi enam läbi tükimudeliga ja sealt läheb üle tunnitööle.
Veebisaidi puhul nüüd siis tuleb hakata kliendilt infot saama, juhul kui seda teavet temal pole tuleb hakata vaatama kas ja kuidas selline arendus toimima hakkab ja välja pakkuda variant, kus on võimalik see teave sisse tellida või enda poolt ära kaardistada.

Esmalt mis on sihtgrupp, kas neil on vaja hulgaliselt meedia sisu, mida kasutajatele näidata, või on tegu tööülesandeid täitva saidiga.Sellega seoses siis ka nüüd ülesanne mida see sait täitma hakkab, ehk mis sisu seal sees elama hakkab.

Teiseks mis firmaga on tegu, mis on sümboolika, firma identiteet ja kuvand väljaspoole. Kuidas seda külastajatele serveerida.

Miks peaksid külastajad just seda lehte kasutama ja mis eesmärgil.

Kas on olemas mõni toimiv sait ja mis on selle plussid miinused. Kuidas see välja on kukkunud ja selle statistika.

Juhul kui on vaja, siis kuidas näeb välja välise abi kasutamine ja kui ranged on informatsiooni ja back-end-i turvalahenduse nõuded.

Kas neil on oma URL olemas. Ehk kas nad on enda nime ära registreerinud ja kas seda on võimalik teha. Juhul kui on tegu küsitava nimega, siis kas on võimalik seda registreerida ja olla ka konkurentidega võimelisel positsioonil nimega.

Kes hakkab saiti haldama ja kuidas. Kasutajate haldamisega seoses kas ja kes ja kui palju.




No comments:

Post a Comment